2014 m. rugpjūčio 29 d., penktadienis

Tiuningas

Bendraujant su protingais žmonėmis buvo užsiminta apie vlan'us ir traffic shaping. Taigi aš ir karto pagalvojau apie šeimos zirzimus, kad GALA lagina kai kas nors siunčia ką nors legalaus iš torrentų. Taigi padarom mažą tiuningą:

/queue simple add name=gala target=gala-bridge-pavadinimas priority=1/1
/queue simple add name=lan target=lan-bridge-pavadinimas priority=8/8

Čia suteikiamas prioritetas GALA bridge'o srautui prieš LAN'o bridge'o srautą. Labai norint galima į prioritetų viršūnę iškelti kurį nors online žaidimą, tačiau daug aiškinti... Principe reikėtų žymėti paketus per /ip firewall mangle ir pažymėtiems paketams nustatyti prioritetą per /queue simple.

8 komentarai:

  1. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai dėkingas už gidą. Tačiau man išmeta:
    Invalid value 1/1 for priority, an integer required.

    Bei dar klausimas, ar čia man vienam taip ar čia jau taip turi būti. Susitvarkius IPTV, per speedtest internetas nukrito iki 30 mb/s įjungus TV, išjungus apie 50 mb/s. Prieš tai su Mikrotik raudavo visiškai stabiliai 94 mb/s down? Gal dėl torrento? Kažkaip jį gal irgi sureguliuoti? Pas mane RB951G-2HnD, tai nemanau, kad problema su geležimi. Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Queue's ir firewall taisyklės riboja maksimalų RX/TX, nes analizuojami paketai. Galimybės atsiremia į procesoriaus pajėgumą.

      Gali pabandyti "/queue simple add name=gala target=gala-bridge-pavadinimas priority=1", sintaksė šioje vietoje gali priklausyti nuo RouterOS versijos.

      Panaikinti
    2. Išmeta:
      value of ipv6-address expects IPv6 prefix

      Panaikinti
  3. Pastebėjau, kad čia jau ne kokio torrent'o problema, nes net išjungus torrent visai dienai ar net kompiuterį, po geros dienos internetui kažkas taip nutinka, kad TV praktiškai neįmanoma žiūrėti, vaizdas žiauriai stringa. Vienintelis sprendimas atkurti gamykl. Parametrus, bet po geros dienos vėl tas pats. Tas pats galioja ir internetui su laidu bei wifi....any ideas?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Arba galbūt galėtumėt padėti per kokį TeamViewerį, nes aš pats nelabai moku susikonfiguruoti, o problemų gan nemažai? Atsilyginčiau žinoma. Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Puikus blog'as, viskas suveikė iškart. Jau buvau praradęs viltį ir beveik ėjau pirkti router'į iš TEO.

    Ačiū labai!

    AtsakytiPanaikinti